ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ - ASSOCIATION FOR CYSTIC FIBROSIS

Βελτιώθηκε η Κυτταρική Λειτουργία των ασθενών με Κυστ.Ίνωση!

Πήγαινε κάτω

Βελτιώθηκε η Κυτταρική Λειτουργία των ασθενών με Κυστ.Ίνωση!

Δημοσίευση  gataca Την / Το 9/12/2009, 23:38

Βελτιώθηκε η Κυτταρική Λειτουργία των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

7 Δεκ. 2009

Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι έχουν επαναφέρει την μερική λειτουργία στα κύτταρα του πνεύμονα από ασθενείς με κυστική ίνωση, πιθανότατα ανοίγωντας τον δρόμο για μια νέα γενιά θεραπειών.

Μολαταύτα οι κλινικοί ερευνητές του Scripps Research Institute με περίσκεψη αναφέρουν ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι η θεραπεία να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα», ανάφερε ο Καθηγητής William Balch του Scripps Institute.
“Επειδή φτάσαμε στο πρόβλημα αποκαθιστώντας την κυτταρική λειτουργία από μια νέα προοπτική – χρησιμοποιώντας βιολογία για να διορθώσουμε βιολογία – αυτά τα ευρήματα έχουν την προοπτική να αλλάξουν τελείως το τοπίο για τη θεραπεία της Κ.Ι.»

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ερευνητές της Κυστικής Ίνωσης στις Η.Π.Α., και τον Καναδά, έδειξε ότι μια χημική ένωση που αναφέρετε ως suberoylanilide hydroxamic acid ή SAHA, μπορεί να αποκαταστήσει μέχρι και 28% από την κανονική λειτουργία των επιφανειακών κυττάρων του πνεύμονα με την πιο συχνή, αλλά πιο οξεία, μετάλλαξη της κυστικής ίνωσης.
Το SAHA έχει ήδη εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ως θεραπεία για το Λέμφωμα.

«Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα» ανάφερε ο Balch. «Γνωρίζουμε ότι άτομα με κυστική ίνωση και με 15 έως 30% κανονικής κυτταρικής λειτουργίας, όπως μπορεί να συμβεί με ορισμένες μεταλλάξεις, έχουν ηπιότερες μορφές της ασθένειας και ένα πιο κανονικό τρόπο ζωής απ’ότι οι ασθενείς που κουβαλούν μια οξεία μετάλλαξη. Ο αυξημένος βαθμός λειτουργίας που δίνει το SAHA ή μια χημική ένωση όπως το SAHA μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά για τους ασθενείς που έχουν πιο οξεία ασθένεια.»

Η μελέτη εμφανίζετε στο online edition του τεύχους Nature Chemical Biology.

http://www.postchronicle.com/news/science/article_212272458.shtml?ref=rss

Περισσότερα εδώ:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/173166.php
και εδώ:
http://www.sciencecentric.com/news/article.php?q=09120702-scripps-research-team-restores-some-function-cells-from-cystic-fibrosis-patients

gataca

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 4
Registration date : 09/08/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης