ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ - ASSOCIATION FOR CYSTIC FIBROSIS

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δημοσίευση  Angelika Την / Το 20/4/2008, 00:57

Πραγματοποιήθηκε τελικά με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας από τις 7.4.2008 έως τις 12.4.2008 στο Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» της Θεσσαλονίκης, το οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος μας.

Το σεμινάριο απευθύνονταν σε κλειστό αριθμό φυσικοθεραπευτών και το παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 30 φυσικοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ των οποίων και φυσικοθεραπευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι εργάζονται σε κλινικές όπου νοσηλεύονται και παρακολουθούνται ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο διεθνούς φήμης Βέλγος φυσικοθεραπευτής Jean Chevaillier, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του Martine Bosschaerts παρουσίασαν όλες τις νεώτερες τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, 50 ασθενείς με Κυστική Ίνωση είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν το σωστό τρόπο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που ενδείκνυται για την περίπτωση τους, ενώ οι τριάντα φυσικοθεραπευτές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν πρακτικά τις γνώσεις που αποκόμισαν και να εφαρμόσουν στην πράξη την εμπειρία που μοιράστηκε μαζί τους ο Jean Chevaillier. Παράλληλα, ασθενείς και γονείς από όλην την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, το σωματείο μας ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων διαμονής ή και μετακίνησης των ασθενών ή των γονέων τους οι οποίοι ήρθαν από μακριά για τις εκδηλώσεις μας.

Ο Jean Chevaillier θεωρείται από τους πρωτοπόρους στον τομέα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας διεθνώς και είναι ο εμπνευστής της μεθόδου της Αυτογενούς Παροχέτευσης (Autogenic Drainage), με την οποία ο ασθενής μαθαίνει να παροχετεύει τους πνεύμονες του μόνος του, χωρίς τη χρήση οργάνων, ή τη βοήθεια άλλου ατόμου, χρησιμοποιώντας και ρυθμίζοντας μόνος του την αναπνευστική ροή στους πνεύμονες σε διαφορετικά επίπεδα.

Τέλος, το Σάββατο, στις 12 Απριλίου 2008, στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» πραγματοποιήθηκε, με πρωτοφανή επιτυχία, διάλεξη του Jean Chevaillier με θέμα την «Αναπνευστική φυσικοθεραπεία στα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα, με έμφαση στην Κυστική Ίνωση», την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων, πολλοί ασθενείς, γονείς ασθενών, φυσικοθεραπευτές και ιατροί. Σύντομα, θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας στοιχεία με τα σχόλια αυτών που παρακολούθησαν τη διάλεξη και μας επέστρεψαν συμπληρωμένο το πληροφοριακό έντυπο που τους δώσαμε για την καταγραφή των στοιχείων τους και των εντυπώσεων τους.

Στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ», ο Jean Chevaillier αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και ιδιαίτερα στην μέθοδο της αυτογενούς παροχέτευσης, στην άσκηση και σωστό τρόπο αναπνοής των πασχόντων από αποφρακτικά νοσήματα και στην κάθαρση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με ρινικές πλύσεις και άλλα μέσα. Η διάλεξη διήρκησε συνολικά 5 περίπου ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στις 16:30. Η αίθουσα όλες αυτές τις ώρες παρέμεινε κατάμεστη, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη η εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Ανθή Πορφυριάδου- Αγγελίδου η οποία τυγχάνει ιατρός και φυσικοθεραπεύτρια. Χαιρετισμό στην Αγγλική γλώσσα απηύθυνε η Ομοτ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Σάντα Νούσια-Αρβανιτάκη, εξειδικευμένη στην Κυστική Ίνωση. Τέλος, χαιρετισμό και αναφορά στην επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, έκανε και η πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου μας, κυρία Πρεφτίτση Αγγελική.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν στη δύσκολη προσπάθεια μας, όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας και ιδιαίτερα το προσωπικό και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» Θεσσαλονίκης για την άριστη συνεργασία και εξυπηρέτηση, αλλά και τον κύριο Jean Chevaillier, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου εκπαιδευτικού σεμιναρίου να διδάξει και να παρουσιάσει όλες τις νεώτερες τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας σε Έλληνες φυσικοθεραπευτές που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και να δώσει μια διάλεξη για το κοινό που θα μείνει αλησμόνητη στους περισσότερους, λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε και της πρωτοφανούς επιτυχίας της. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον ο αγώνας μας και οι προσπάθειες μας για βελτίωση της περίθαλψης και της νοσηλείας μας θα στεφθούν με επιτυχία.

Angelika

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 14
Location : Thessaloniki - Greece
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης