ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ - ASSOCIATION FOR CYSTIC FIBROSIS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δημοσίευση  Angelika Την / Το 4/2/2008, 14:51

07.04.2008 - 11.04.2008, Ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Θεσσαλονίκης:
Διοργάνωση σεμιναρίου αναπνευστικής φυσικοθεραπείας με τον Jean Chevaillier.

Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου μας και αίτημα ενηλίκων κυρίως ασθενών, θα έρθει τον Απρίλιο του 2008, ο γνωστός και διεθνούς φήμης Βέλγος φυσικοθεραπευτής Jean Chevaillier προκειμένου να παρουσιάσει τις νεώτερες τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας σε Έλληνες φυσικοθεραπευτές, ασθενείς, γονείς πασχόντων από Κυστική Ίνωση και (παιδο-) πνευμονολόγους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Θεσσαλονίκης σε κλειστό αριθμό φυσικοθεραπευτών. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική, θα υπάρχουν όμως διερμηνείς.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 12 Απριλίου 2008 στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Θεσσαλονίκης, οπότε καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. ο Jean Chevailleur μαζί με τη σύζυγο του που είναι και αυτή φυσικοθεραπεύτρια, θα παρουσιάσουν θεωρητικά και κατόπιν πρακτικά όλες τις μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και την εφαρμογή τους σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Η είσοδος στο σεμινάριο θα είναι ελεύθερη για γονείς και ασθενείς με Κυστική Ίνωση.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου, την Πέμπτη 10 Απριλίου και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2008, θα γίνει πρακτική εξάσκηση των μεθόδων φυσικοθεραπείας από τις 14:00-16:00 και από τις 16:00-18:00 σε ολιγομελή γκρουπ 4-5 ασθενών με τους φυσικοθεραπευτές και τον κ. Σεβαλιέ, ο οποίος θα δείξει στους ασθενείς που θα συμμετάσχουν στην πρακτική εξάσκηση το σωστό τρόπο φυσικοθεραπείας, εξατομικευμένο για την κάθε περίπτωση και τις ανάγκες του ασθενούς, θα υποδείξει το σωστό τρόπο νεφελοποίησης και εισπνοής φαρμάκων, άσκηση και άθληση κλπ.
Η πρακτική εξάσκηση φυσικοθεραπείας για το κάθε γκρουπ, θα γίνεται στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Θεσσαλονίκης τις προαναφερθείσες ημέρες (δηλαδή από τις 09.04.2008- 11.04.2008) και θα διαρκεί 2 ώρες. Τα γκρουπ των ασθενών θα καθοριστούν σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας των ασθενών, την ηλικία και το φύλο τους και τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών τους. Για τους ασθενείς που διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης, υπάρχει μέριμνα του συλλόγου για κάλυψη των εξόδων διαμονής τους.
Για το λόγο αυτό, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην πρακτική άσκηση φυσικοθεραπείας σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και να μας στείλετε με φαξ ή ταχυδρομικά την αίτηση που μπορείτε να προμηθευτείτε επικοινωνώντας με τα γραφεία του σωματείου μας.

Ποιος είναι ο Jean Chevaillier ;
Ο Jean Chevaillier είναι Βέλγος φυσικοθεραπευτής με 35ετή εμπειρία ως φυσικοθεραπευτής σε ειδικό κέντρο Κυστικής ίνωσης. Είναι ο εμπνευστής της μεθόδου της Αυτογενούς Παροχέτευσης («Autogenic Drainage»), η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δραστικούς τρόπους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας των πασχόντων από Κυστική Ίνωση, χωρίς όργανα και χωρίς την ανάγκη βοήθειας άλλου ατόμου. Θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στο χώρο του. Συχνές αναφορές γίνονται στις μεθόδους και τις τεχνικές φυσικοθεραπείας του σε βιβλία για την Κυστική ΄Ινωση και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους μόνιμους συνεργάτες της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Κυστική Ίνωση, τον οποίον στέλνουν σε διάφορες χώρες για ομιλίες, διαλέξεις ή εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την αναπνευστική φυσικοθεραπεία για φυσικοθεραπευτές, ασθενείς, ή γονείς. Οι ομιλίες του Ζαν Σεβαλιέ στα ιατρικά συνέδρια για την Κυστική Ίνωση, παρουσιάζουν πάντα μέγιστο ενδιαφέρον για τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές και τους ασθενείς, ενδεικτικό της αποδοχής που τυγχάνει για τις γνώσεις, την εμπειρία και την προσφορά του στον τομέα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, αλλά και στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

12.04.2008, Ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Θεσσαλονίκης:
Διάλεξη για την αναπνευστική φυσικοθεραπεία με τον Jean Chevaillier

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στις 12 Απριλίου 2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τον Ζαν Σεβαλιέ στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Αναπνευστική φυσικοθεραπεία σε αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα, με έμφαση στην Κυστική Ίνωση». Στην ομιλία του ο Ζαν Σεβαλιέ θα αναφερθεί διεξοδικά στην παθοφυσιολογία της κυστικής ίνωσης, στα αναπνευστικά προβλήματα και την αντιμετώπιση τους, σε διάφορες τεχνικές φυσικοθεραπείας, στο σωστό τρόπο στάσης και αναπνοής, σε όλες τις νεώτερες τεχνικές φυσικοθεραπείας με ή χωρίς όργανα, στην παροχέτευση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με ειδικά μέσα (μύτης, προβλήματα ιγμορίτιδας κλπ), στη νεφελοποίηση φαρμάκων και στις εισπνοές φαρμάκων, στην άσκηση και άθληση σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση, στην οξυγονοθεραπεία κλπ..
Η γλώσσα που θα μιλήσει ο Σεβαλιέ θα είναι η αγγλική, θα υπάρχει όμως ταυτόχρονη διερμηνεία. Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του γραφείου του σωματείου μας.

Angelika

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 14
Location : Thessaloniki - Greece
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης